10998766_10155271680495596_281911529_o.jpg
11030101_10155271681485596_943287059_o.jpg
IMGP1781.jpg
IMGP0539.JPG
10998766_10155271680495596_281911529_o.jpg

Magasinet


SCROLL DOWN

Magasinet


”Fast Grunn er et uavhengig magasin på
Luthersk grunn som ønsker å skape refleksjon,
 og være en hjelp i etterfølgelsen av Jesus Kristus.”

logo.jpg

Refleksjon:

Fast Grunn reflekterer og drøfter bibelske sannheter. Vi ønsker også at våre lesere selv skal reflektere og vi vil gi dem grunn til å reflektere. Vi søker å finne konklusjoner, men det er ikke alltid vi gir de. Og vi havner derfor i spenningsfeltet mellom de to. Refleksjon og konklusjon.  

Dybde:

Vi lever i et samfunn som er opptatt av ingresser.  Fast Grunn skal være et blad med innhold, det skal være dybde i det vi skriver og vi skal stå på Fast Grunn. Vårt mål er at folk skal lese mer enn de hadde gjort hvis ikke vi hadde vært til.  

ETTERFØLGELSE:

Gjennom refleksjon og ved å ha dybde i det vi skriver ønsker vi at leserne våre skal lære og se hva det vil si å være en Jesu etterfølger i vår tid, hvordan dette konkret gjør utslag i livene deres. Alt dette, i etterfølgelsen av Jesus Kristus. 


FAKTA

  • Kommer ut fire ganger i året

  • Papirformat på ca 65 sider

  • Eid av Lunde Forlag

  • Uavhengig magasin

  • Fra 1948

Historien

Fast Grunn er et tradisjonsrikt blad som er eid av Lunde Forlag. Det kom først ut som tidsskrift i 1948 og har siden oppstarten vært et dyptgående blad som går grundig inn i temaer knyttet til kristen tro.

8. mars 2013 ble Fast Grunn relansert og gikk da fra å være tidsskrift til å bli magasin. Magasinet fikk da nye redaktører, Knut Kåre Kirkholm og Gjermund Nordhus. Ved å relansere Fast Grunn ønsket redaksjonen å nå nye mennesker som tidligere ikke leste tidsskriftet, samtidig som de ønsket å ivareta den rike tradisjonen bladet hadde. For å gjøre dette ble det opprettet et redaksjonsråd bestående av mennesker fra ulike lavkirkelige sammenhenger.

Fast Grunn er i dag kjent for å være et magasin for tenkende kristne, og utmerker seg tydelig ved å ha godt skrevne artikler og et design som appellerer til leseren.

 

11030101_10155271681485596_943287059_o.jpg

Redaksjonen


Redaksjonen


red-1.jpg

Knut Kåre Kirkholm

Knut Kåre er Redaktør i Fast Grunn. Han er bosatt på Sinsen i Oslo sammen med kone og tre døtre. Knut Kåre er utdannet teolog og jobber som høgskolelektor ved Fjellhaug internasjonale Høgskole. Han er over gjennomsnittet begeistret for hebraisk.

Kontakt Knut Kåre på knutkaare@fastgrunn.noVictoria B- forfatterportrett.jpeg

Victoria Bø

Victoria Bø er redaksjonsleder i Fast Grunn. Hun er forfatter og jobber for tiden med ny bok. Victoria har en mastergrad i politisk øknomi fra London School of Economics i England og har også studert språk og litteratur og har gått forfatterlinja i Bø i Telemark. I tilegg til å jobbe med litteratur og tekst på ulike måter liker Victoria å padle kajakk, løpe og kaffelattedrikke på kafe. 

 


Portrett-edit.jpg

Håvard Jøssang

Håvard Jøssang er redaksjonssekretær i Fast Grunn. Han er utdannet elektriker, men studerer nå teologi og misjon ved Fjellhaug internasjonale Høgskole. På fritiden liker Håvard å slappe av, gjerne med en gitar mellom hendene eller med god underholdning på TV-skjermen. 


Grafikk/lay out/design

 

 Grafiske tjenester for Fast Grunn leveres av IMF Media. 

 

 
IMGP1781.jpg

Redaksjonsråd


Redaksjonsråd


Redaksjonsrådet i Fast Grunn består av mennesker i fra ulike organisasjoner og menigheter


_DSC7030.jpg

Tarjei Gilje

Tarjei bor i Bergen sammen med kone og tre barn. Han er til daglig redaktør i avisen Dagen der han har særlig ansvar for debatt-, menings- og kulturstoff. Han er også med i eldsterådet i Kristkirken i Bergen.

 


Espen Andreas Hasle.jpg

Espen Andreas Hasle

Espen Andreas  bor på Nordstrand i Oslo. Han har utdanning innenfor teologi og ledelse og er sokneprest i Manglerud kirke. Han er også en ivrig Vål'enga supporter!

 


Hildegunn Gjesdal Tennebø

Hildegunn er bosatt på Sandane i Nordfjord, er gift med Vegard og har 4 gutter. Hun jobber som rektor på Nordfjord folkehøgskole og har tidligere erfaring fra internasjonalt arbeid i Normisjon. Hun har cand.mag. i samfunnsgeografi og har spedd på med litt ledelsesfag og teologi. Er ellers opptatt av god kaffe, livet i friluft og misjon. 


HC bilde.jpg

Hans Christian Bergsjø

Hans Christian er medlem av redaksjonsrådet i Fast Grunn. Han er bosatt i Oslo, og er jobber til daglig i Laget NKSS. Der stortrives han i å møte ungdommer og få være med på deres trosreiser. Han er over snittet interessert i sport, og tar seg gjerne turer i Oslomarka. Aller lykkeligst er han hvis han kan lese apologetisk litteratur – ja, eller noe av Magnus Malm, da.


gjermund.jpg

Gjermund Nordhus

Gjermund er tidligere redaktør i Fast Grunn. Han er bosatt i Oslo. Han har en bachelor i teologi og misjon og en master i Management. Til daglig jobber han som utviklingsleder i Region Øst i NLM Ung.


Randi Espegren Masvie

Randi er utdannet jurist og har arbeidet ett år som advokatfullmektig i Bergen. Hun har nylig flyttet tilbake til Oslo og gjenopptatt studier med spesialisering i menneskerettsfag. Våren 2019 gir hun ut en bok som utforsker eutanasi og assistert selvmord. Boken har hun skrevet med ektefellen Andreas, og gis ut på vegne av tankesmien Skaperkraft. Ellers er Randi glad i folk, liker å lese, og har høy hyppighet av trening og turer i skog og mark.

IMGP0539.JPG

Administrasjon


AdministrasjonAbonnement, marked, annonser


Abonnement?

Vi har studentpris og ulike kampanjer. Kontakt Kundesenteret vårt for å få et godt tilbud på abonnement på Fast Grunn. Epost:  abonnement@fastgrunn.no eller telefon 40027230.

Annonser?

Ønsker du å kjøpe annonseplass i Fast Grunn så kontakt KNMS at post@knms.no.

Salg&Markedsinfo:

Kontakt Salgs- & Markedsavdelingen vår på  e-post: fastgrunn@dagen.no

 

 


Bilder


Øyvind Ganesh Eknes

Øyvind er 25 år og bor i Bergen. Han er fotograf i Fast Grunn og jobber som freelancefotograf. Denne mannen er dyktig!

Sjekk ut nettsida hans: www.ganeshfoto.com