10998766_10155271680495596_281911529_o.jpg
11030101_10155271681485596_943287059_o.jpg
IMGP1781.jpg
IMGP0539.JPG
15232774180_d21c93661b_z.jpg
10998766_10155271680495596_281911529_o.jpg

Magasinet


SCROLL DOWN

Magasinet


”Fast Grunn er et uavhengig magasin på
Luthersk grunn
som ønsker å skape refleksjon,
 og være en hjelp i etterfølgelsen av Jesus Kristus.”

logo.jpg

Refleksjon:

Fast Grunn reflekterer og drøfter bibelske sannheter. Vi ønsker også at våre lesere selv skal reflektere og vi vil gi dem grunn til å reflektere. Vi søker å finne konklusjoner, men det er ikke alltid vi gir de. Og vi havner derfor i spenningsfeltet mellom de to. Refleksjon og konklusjon.  

Dybde:

Vi lever i et samfunn som er opptatt av ingresser.  Fast Grunn skal være et blad med innhold, det skal være dybde i det vi skriver og vi skal stå på Fast Grunn. Vårt mål er at folk skal lese mer enn de hadde gjort hvis ikke vi hadde vært til.  

ETTERFØLGELSE:

Gjennom refleksjon og ved å ha dybde i det vi skriver ønsker vi at leserne våre skal lære og se hva det vil si å være en Jesu etterfølger i vår tid, hvordan dette konkret gjør utslag i livene deres. Alt dette, i etterfølgelsen av Jesus Kristus. 


FAKTA

 • Kommer ut fire ganger i året
 • Papirformat på ca. 70-80 sider
 • Eid av Lunde Forlag
 • Uavhengig magasin 
 • Fra 1948

Historien

Fast Grunn er et tradisjonsrikt blad som er eid av Lunde Forlag. Det kom først ut som tidsskrift i 1948 og har siden oppstarten vært et dyptgående blad som går grundig inn i temaer knyttet til kristen tro.

8. mars 2013 ble Fast Grunn relansert og gikk da fra å være tidsskrift til å bli magasin. Magasinet fikk da nye redaktører, Knut Kåre Kirkholm og Gjermund Nordhus. Ved å relansere Fast Grunn ønsket redaksjonen å nå nye mennesker som tidligere ikke leste tidsskriftet, samtidig som de ønsket å ivareta den rike tradisjonen bladet hadde. For å gjøre dette ble det opprettet et redaksjonsråd bestående av mennesker fra ulike lavkirkelige sammenhenger.

Fast Grunn er i dag kjent for å være et magasin for tenkende kristne, og utmerker seg tydelig ved å ha godt skrevne artikler og et design som appellerer til leseren.

 

11030101_10155271681485596_943287059_o.jpg

Redaksjonen


Redaksjonen


red-1.jpg

Knut Kåre Kirkholm

Knut Kåre er Redaktør i Fast Grunn. Han er 34 år og bosatt på Sinsen i Oslo sammen med kone og tre døtre. Knut Kåre er utdannet teolog og jobber som høgskolelektor ved Fjellhaug internasjonale Høgskole. Han er over gjennomsnittet begeistret for hebraisk.

Kontakt Knut Kåre på knutkaare@fastgrunn.no


silje.jpg

Silje Helene Kristin Jøssang

Silje er Redaksjonsleder i Fast Grunn. Hun er 27 år, gift og bosatt i Oslo. Hun har en bachelor i kommunikasjon og livssyn fra NLA Mediehøgskolen Gimlekollen og har jobbet som trainee og kommunikasjonsarbeider i tankesmien Skaperkraft. Hun har nå begynt nye karriereveier og studerer derfor psykologi ved Universitetet i Oslo.

For stort og smått, kontakt Silje på silje@fastgrunn.no.

 


malene (2).png

Malene Bjørgaas

Malene Bjørgaas er journalist i Fast Grunn. Hun er 25 år og bosatt i Oslo. Hun har en bachelor i medier og kommunikasjon og jobber frilans som journalist og med TV- og eventproduksjon. Malene er glad i å reise og har vært i 13 % av verdens land! Altså har hun bare 87 % igjen!


Anders Artmark Aanensen BW Foto Silje Helene Jøssang.jpg

Anders Artmark Aanensen

Anders Artmark Aanensen er journalist i Fast Grunn. Han er 34 år, gift, har to barn og bor i Oslo. Anders er utdannet journalist fra Universitetet i Stavanger og har jobbet blant annet for Vårt Land og Kristelig Pressekontor. Han har også en mastergrad fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole og har vært misjonær i Elfenbenskysten for Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). Anders jobber i dag som journalist i bladet Utsyn. Ingen sport er uviktig nok for ikke å fange Anders sin interesse!


simonberg-kopi.jpg

Simon Berg

Simon Berg er Art Director i Fast Grunn. Han er 28 år og bosatt i Oslo. Simon har bachelor i grafisk design og jobber frilans som grafisk designer og trommis. Simon er generelt sett en kreativ sjel og spiller i band og animerer på fritida.

 
IMGP1781.jpg

Redaksjonsråd


Redaksjonsråd


Redaksjonsrådet i Fast Grunn består av mennesker i fra ulike organisasjoner og menigheter


_DSC7030.jpg

Tarjei Gilje

Tarjei er 35 år og bor i Bergen sammen med kone og to barn. Han er til daglig redaktør i avisen Dagen der han har særlig ansvar for debatt-, menings- og deler av kulturstoffet. Han er også leder for eldsterådet i Kristkirken i Bergen.

 


Espen Andreas Hasle.jpg

Espen Andreas Hasle

Espen Andreas er 43 år og bor på Nordstrand i Oslo. Har har utdanning innenfor teologi og ledelse og er sokneprest i Manglerud kirke. Han er også en ivrig Vål'enga supporter!

 


Hildegunn Gjesdal Tennebø

Hildegunn er 40 år, bosatt på Sandane i Nordfjord, er gift med Vegard og har 4 gutter. Hun jobber som rektor på Nordfjord folkehøgskole og har tidligere erfaring fra internasjonalt arbeid i Normisjon. Hun har cand.mag. i samfunnsgeografi og har spedd på med litt ledelsesfag og teologi. Er ellers opptatt av god kaffe, livet i friluft og misjon. 


eirik_nyfeldt_bø (2).jpg

Eirik Nyfeldt Bø

Eirik Nyfeldt Bø er 32 år, gift og har to barn. Han jobber som prest i Søgne, har teologi både fra Fjellhaug og MF, i tillegg til 30 stp i kommunikasjon og livssyn fra NLA Mediehøgskolen Gimlekollen – et studium han for øvrig anbefaler alle å ta. Bortsett fra interesser som fotball, badminton og matlaging, har Eirik som prosjekt å bli veldig glad i hverdagen, et prosjekt han sier han ikke er helt i mål med ennå.


gjermund.jpg

Gjermund Nordhus

Gjermund er tidligere redaktør i Fast Grunn. Han er 31 år og bosatt i Oslo. Han har en bachelor i teologi og misjon og holder nå på med en videreutdanning i organisasjon og ledelse. Til daglig jobber han i tillegg som redaktør for nettstedet iTro.no.

IMGP0539.JPG

Administrasjon


AdministrasjonMarked


DSC3103-Øystein [83258].jpg

Øystein Samnøen

Øystein er salgs- og markedsansvarlig i Fast Grunn og har et brennende engasjement for å spre de gode nyhetene om Jesus gjennom trykksaker som avisa Dagen og Fast Grunn. Ta kontakt med Øystein for et godt tilbud på oystein@dagen.no!


Bilder


Øyvind Ganesh Eknes

Øyvind er 25 år og bor i Bergen. Han er fotograf i Fast Grunn og jobber som freelancefotograf. Denne mannen er dyktig!

Sjekk ut nettsida hans: www.ganeshfoto.com

 
15232774180_d21c93661b_z.jpg

Ledig stilling


(foto: Daria/epicantus, flickr.com)

Ledig stilling


(foto: Daria/epicantus, flickr.com)

Ledig stilling som redaksjonsleder (20 %)

 
 

Ledig stilling: Redaksjonsleder (20 %) 


Fast Grunn er eid av Lunde Forlag AS, og er Norges eneste lutherske magasin med fokus på teologi.

Magasinet ønsker å være et selvstendig og uavhengig magasin på luthersk grunn som har til hensikt å hjelpe tenkende kristne i etterfølgelsen av Jesus Kristus.  Fast Grunn ble grunnlagt i 1947 og har i dag ca. 2200 abonnenter. Magasinet kommer ut 4 ganger pr år.


Lyst til å være med på å forme, lage og utvikle Fast Grunn?

Fast Grunn lyser nå ut stillingen som:
 

Redaksjonsleder i Fast Grunn (20 %)

Redaksjonsleder i magasinet Fast Grunn har ansvaret for den daglige driften av magasinet og er ansvarlig for å lede redaksjonen. Det innebærer oppgaver i forbindelse med produksjon, redaksjonelt arbeid og en del oppfølgingsarbeid.
 

Arbeidsoppgaver:

 • Planlegge og følge opp prosessene rundt produksjon, redigering og trykking av Fast Grunn.
 • Lede det redaksjonelle arbeidet sammen med redaktør, herunder kalle inn til redaksjonsmøter, bidra til å utforme hovedtema for det enkelte nummer, være med i arbeidet med å bestemme saker og redigere disse, hovedansvaret for å finne spaltister til magasinets faste spalter, følge opp og ha ansvaret for at tidsfrister holdes.
 • Oppdatere nettsider og noe sosiale medier.
 • Gjerne skrive cirka én sak per nummer.
 • Være hovedkontakten til medlemmene av redaksjonsrådet og kalle inn til og referere fra møtene i redaksjonsrådet (to ganger i året).
 • Være kontaktpersonen mot eier i budsjettarbeidet og følge opp økonomien i det daglige.
 • Være bindeleddet mellom eier, redaktør, redaksjonsråd og medarbeidere.
 • Være med på å utvikle Fast Grunn.
   

Kvalifikasjoner

 • Effektiv og systematisk, med gode evner til å koordinere og gjennomføre oppgaver.
 • Kunne jobbe både selvstendig og sammen med andre.
 • Kunne skrive og redigere tekster/artikler.
 • Erfaring fra magasinarbeid/journalistisk arbeid teller positivt.
 • Engasjement for teologi og formidling av teologi og kristen tenkning.
 • Kjennskap til grunnleggende budsjettarbeid.


   Tiltredelse: August.

   Lønn etter Lunde Forlags regulativ.

   Søknadsfrist: Snarest.

   Du får benytte kontorplass hos Lunde Forlag på NLMs hovedkontor i Oslo. Personlig egnethet vil bli vektlagt.
    

   For ytterlige informasjon om stillingen:

   Kontakt nåværende redaksjonsleder Silje E. Jøssang, tlf 470 83 842.

   Søknad med CV sendes på e-post til tteien@lundeforlag.no.